Alvast bedankt dat u onze website een bezoekje brengt. We stellen u dan ook graag het verhaal achter al deze creativiteit voor.

Jeti Creations is een samenstelling van 2 namen. De eerste is Jeroen. De technische man in dit verhaal. Zoals het beheren van de website of het onderhouden van de toestellen.

Ti staat voor Tina. Kleuterjuf en creatieve ziel van deze webshop. Samen vormen we Jeti Creations. Het logo met de poot kwam er al snel bij omdat we graag een persoonlijke poot zetten op al onze werken. We geven er graag onze eigen touch en creativiteit aan.

Als kleuterjuf maak ik regelmatig zelf materialen om te gebruiken in mijn klas. Maar vaak botste ik op enkele grenzen. Het was vaak niet duurzaam genoeg, je kon het niet hergebruiken of het ging snel stuk. Knutselen met papier, lamineren en het gebruik van veel karton zeg maar. Je herkent het wel! Dankzij een vriend kwam ik in contact met het Co² lasersnijden en graveren, voornamelijk in hout. De mogelijkheden groeiden plots enorm!

We experimenteerde met het ontwerpen van allerlei spellen. Hoofdzakelijk dingen die we zelf konden gebruiken. Maar als wij ze nuttig vinden, dan heeft een ander er vast ook iets aan? Zo ontstond het idee en al snel werd de sprong gemaakt naar het oprichten van een onderneming en de aankoop van een eerste lasersnijder. Al snel kwamen de eerste bestellingen binnen, maar ook de eerste vragen. Want ook andere leerkrachten botste op enkele grenzen en kwamen bij ons ten rade voor het ontwerpen van materialen, dingen die specifieker gericht waren op hun leeftijd.

Het doet me enorm plezier iedereen te kunnen helpen. Leerkrachten (in spe) vragen aanpassingen aan bestaande producten, willen een product een graadje moeilijker of eenvoudiger, gepersonaliseerd aan de werkmethodes bij hun op school,… Zo leer ook ik wat er leeft in de scholen. Ook ik heb al voor andere leerkrachten iets mogen ontwerpen wat ondertussen ook in mijn klas een echte hit is. Het is prachtig om telkens weer die mails te mogen ontvangen die beginnen met :”Zou je voor mij iets kunnen ontwerpen…” De reacties zijn altijd zo enthousiast, daar doen we het voor!

Uiteraard werken we heel educatief gericht, omdat dit ons eigen interesseveld is. Toch houden we ook van iets decoratief. Sommige ontwerpen ontstaan weer vanuit de eigen interesse maar we krijgen ook specifieke aanvragen. Een leuke trouwauto of een geboortebord bijvoorbeeld. We staan hier minder voor gekend maar we doen dit met evenveel plezier!

Jeti Creations is meer dan enkel een webshop. De mogelijkheden van een CO² laser zijn enorm, en dit zorgt ervoor dat wij in onze eigen productieruimte zelf kunnen ontwerpen en realiseren wat binnen onze mogelijkheden ligt.

Heeft u dus vragen of specifieke wensen aarzel dan zeker niet om ons vrijblijvend te contacteren. Wij denken graag met u mee om uw ideeën de perfecte vorm te geven.

Jeroen en Tina

 

X